Yin øvelse: Bananasana

Denne yin øvelse – kaldet 'Bananen' – er en skøn yin yoga stilling, der strækker hele siden af kroppen, åbner brystkassen og skaber plads til vejrtrækningen. Den kan hjælpe med at balancere følelser og give slip på tunge tanker.

Sådan gør du

Læg dig på ryggen, og stræk armene op over hovedet. Hold ryg og bagdel i gulvet, dvs. du skal ikke rulle om på siden, men bare trække ben og arme over til den ene side, så du skaber en åbning ned langs modsatte side.

Begynd med at strække arme og ben over til den højre side, indtil du mærker et stræk hele vejen ned langs venstre side af kroppen. Hold strækket, men lad resten af kroppen slappe af så meget som muligt. Bliv liggende her i 3-5 min, og skift til modsatte side, evt. med en pause imellem, hvor du tager armene ned langs siden. Når du har lavet begge sider, kan du blive liggende et minuts tid på ryggen i rebound.

Variationer

Hvis det ikke er muligt at få armene ned i gulvet, så støt op under arme og skuldre med pude eller tæppe. Bøj evt. i armene og læg hænderne under hovedet. Kryds evt. den ene fod over den anden for at holde benene på plads.

Kontraindikationer

Hvis du har ondt i skuldrene, eller det begynder at prikke i dine fingre, så træk armene ned langs siden af kroppen, og koncentrér dig om at trække benene over mod siden. Har du problemer omkring SI-leddene, så vær obs på hvor meget du bøjer til siden.

bananasana-yoga-oevelse.jpg

Hvilke energibaner stimuleres i denne yin øvelse

Denne yin øvelse stimulerer især galdeblære/lever, og har du armene over hovedet kan du også få fat i lunge, nyre og hjerte energibanerne.

Yin øvelsen kan hjælpe dig med at frigøre følelsen at irritation, vrede og frustration, som er nogle af de følelser, der er forbundet med lever/galdeblære. Når de er i balance kan det give dig følelsen af indre styrke.

Er du nysgerrig på at vide mere om yin yoga, så læs YIN YOGA – Stilhedens yoga

♡ Anne

 
Anne GoncalvesKommentar