Yin yoga og restorativ yoga – hvad er forskellen?

Jeg hører tit at yin yoga og restorativ yoga bliver blandet sammen… og jeg forstår godt forvirringen. For de to former for yoga ligger meget tæt op ad hinanden, så hvad er egentlig forskellen?

Hvis du også er nysgerrig på det, så læs med her…

Y I N

Yin yoga er en rolig meditativ form for yoga, der tager udgangspunkt i taoistisk filosofi, de fem elementer og kroppens energibaner.

I yin yoga laver man hovedsagligt liggende og siddende yin yoga øvelser, som har et fokusområde – fx at åbne for indersiden af benene, hvor man kan stimulere lever-energibanen. Man holder typisk en yin yoga stilling i 3-5 min. så kroppen og bindevævet har god tid til at åbne sig.

I yin yoga er vi ude på at slappe af – men også at mærke noget, at stimulere bindevævet v.h.a. blide stræk, og ikke mindst at arbejde med den energetiske krop og åbne op for stagneret og blokeret energi.

Læs om min 200-timers YIN YOGA UDDANNELSE her

yin-yoga-restorativ.jpg

R E S T O R A T I V

Den restorative yoga er i virkeligheden endnu mere yin end yin yoga! Her er fokus på at du skal slappe helt af. Der er derfor ingen muskelaktivitet, ingen stræk overhovedet – kun ren hvile.

Kroppen bliver understøttet af puder og tæpper, så den kan give helt slip, og man bliver ofte i en restorativ yoga øvelse i 10-20 minutter for at nervesystemet kan falde til ro og afspændingen kan ske i et roligt tempo.

Læs mere om restorativ yoga her

Både yin yoga og restorativ yoga foregår primært med liggende og siddende yoga øvelser og anvender yogaprops – og derfor kan de to praksisser også godt se ens ud.

Men der kan altså være stor forskel på, hvad man mærker.

I yin yoga vil vi gerne kunne mærke en aktivitet i kroppen – i restorativ yoga er der fokus på ren hvile.

Fordyb dig i yin yogaens stille univers

Få en grundig indføring i yin yoga på min 200-timers YIN YOGA UDDANNELSE, der starter til februar 2023

♡ Anne