Mit yndlings yogaudstyr til yin yoga

 

Skal man bruge bestemt yogaudstyr for at lave yin yoga? Nej, ikke nødvendigvis.

Kan det gøre din oplevelse af din yin yogapraksis endnu bedre? Absolut.

Jeg er stor fortaler for, at bruge hvad du har i hjemmet af puder, sofahynder, tæpper m.m. Det gør jeg også selv. Men der er også noget særligt nydelsesfuldt og nærende ved at lægge sig på en blød uldmåtte eller kramme en blød pude. Og når udstyret så i øvrigt også er en fryd for øjet, er det nemmere at have det liggende fremme som en del af indretningen – og så er det også endnu nemmere at få det brugt!

Tip: brug et blødt underlag til din yin yogapraksis

Yin yoga består af stillinger, der hovedsagligt praktiseres liggende eller siddende, så vi er meget på gulvet. Jeg har prøvet at lave yin yoga på en tynd, smal måtte på et koldt gulv og det gjorde det lidt svært at give efter og slappe helt af. Derfor er jeg kæmpe fan af uldmåtter. En uldmåtte er blød og varm nok at ligge på i de køligere årstider – men ikke for varm om sommeren. Hvis jeg laver yin yoga på en meget varm dag, lægger jeg et lagen eller et bomuldstæppe over min uldmåtte.

I denne artikel har jeg samlet nogle af mine nye favoritter fra GOYOGI {affiliate}. Goyogi, som jeg har et samarbejde med, laver det skønneste yogaudstyr. Faktisk var jeg så heldig at afprøve uldmåtterne, før de kom på markedet for at give min feedback på dem. Derfor kan jeg også fuldt ud anbefale dem. Her kommer mine favoritter:

Blød og praktisk uldmåtte

Release Wool yogamåtten findes i flere farver (lys brun, lys grå og sand) og i 2 bredder (75 cm og 90 cm). Jeg er vild med den brede uldmåtte på 90 cm, det fungerer rigtig godt, når man ligger og breder sig på gulvet, så er der god plads. Den giver et blødt underlag, varme til de køligere måneder, og giver en naturlig temperaturregulering.

Uldmåtten er let nok til, at du nemt kan rulle den sammen og tage den med. Der er to bånd, syet fast til måtten, som du kan binde om måtten og den kommer med en stor bomuldspose, du kan have den liggende i. (Jeg er også vild med at vide at uldmåtten er lavet af 100% lana virgin uld og lavet hos en lille familieejet virksomhed i Italien.)

Som du nok kan forestille dig er den også helt perfekt til at ligge på i Hvilestillingen (eller til et hvil i det hele taget:)

Læs mere om uldmåtten og køb den her:

Release Wool yogamåtte i lys brun str. 90 x 200 cm

Release Wool yogamåtte i lys brun str. 75x200 cm

Støt kroppen i yogastillingerne med yogapuder og bolsters

Jeg har altid puder i store og mindre størrelser omkring mig, når jeg praktiserer yin yoga. I yin yoga går vi nemlig efter en aktivitet, et ‘stræk’ i det område i kroppen, som vi arbejder med – mens vi gerne vil give efter og slappe af i andre dele af kroppen, som der ikke lige er fokus på. Her kan puder virkelig være en god støtte. I mange år har man kun kunne får de store runde, aflange yoga bolsters (også kaldet yogapøller). I dag er der kommet flere yogapuder på markedet i forskellige størrelser.

Jeg er især glad for den størrelse, som GOYOGI har lavet, som kaldes Rectangular Bolster. Den fås både med bomuldsbetræk og med uldbetræk. Den måler 30x40cm og kun 10cm i højden hvilket gør den perfekt til at lægge ind under benet, ind under en arm eller skulder, eller til at lægge sig hen over og få god støtte under ryggen, som fx i yin yogastillingen Sadel.

Læs mere om den lille rektangulære yoga bolster og køb den her:

Rektangulær uld yoga bolster i lys brun

Rektangulær uld yoga bolster i lys grå

Her kan du købe alt yogaudstyr

Goyogi.dk har et stort udvalg af virkelig lækkert yoga udstyr i høj kvalitet [Affiliatelink]

Interesseret i at lære mere om yin yoga?

Så er du velkommen i min online medlemsklub ROvolutionen eller hvis du ønsker at dykke endnu dybere på min YIN YOGA UDDANNELSE

♡ Anne


OM ANNE GONCALVES

Anne er yogalærer, uddannelsesleder og forfatter til to bøger; Yoga mod stress og Yin yoga – Mød dig selv i stilheden. Oprindelig er hun uddannet grafisk designer og levede et hektisk liv i London indtil kroppen sagde stop. Et stressknæk blev grunden til, at hun lagde sit liv om. I dag underviser hun primært yin yoga, og deler redskaber fra yogaens verden til at finde indre RO.

Følg Anne her:

INSTAGRAM · YOUTUBE · FACEBOOK


 
 
Anne GoncalvesKommentar