Grounding – yin yoga program for mave og milt

 

Jeg elsker sensommeren – denne årstid, i overgangen mod en tiltagende YIN energi i naturen. Dagenes lys er aftaget og vi mærker en lidt køligere vind.

Jord-elementet, som er forbundet med mave og milt, dominerer her i overgangen mod efteråret og vi kan med fordel tage os ekstra meget af vores fordøjelse for at styrke krop/sind til efteråret.

Jordelementet – balance mellem yin og yang

Jordelementet er en stabil og rolig energi. Det er balance mellem yin og yang og det centrerende element i de 5 elementer. Det er både sensommeren – tiden til at høste livets frugter og nære sig selv – og repræsenterer også overgangen mellem alle årstiderne. I vores livscyklus er det den modne, voksne alder, den tid i vores liv, hvor vi har mulighed for at få børn og tage os af dem.

Milten og maven er forbundet med jordelementet, som har at gøre med vores evne til at have jordforbindelse. Når vores milt og mave Qi er normale, føler vi sig hjemme i os selv og forbundne med dem omkring os. Mave og milt arbejder tæt sammen om at omdanne vores mad og drikke til næringsstoffer til kroppen. Milten har desuden indflydelse på vores kognitive evner og koncentration. Når milten er i ubalance, mangler vi evnen til at optage ny information og læring.

Maven er det eneste organ, udover lungerne, der har direkte adgang til fra omgivelserne udefra, i mavesækkens tilfælde gennem munden. Smagssansen relaterer derfor også til jord elementet. Følelsesmæssigt relaterer mave- og milt-energibanerne til bekymring eller eftertænksomhed.

Jordelementet står for ro, jordforbindelse og tillid. For meget jord tynger og overdreven bekymring kan skabe ubalance, og man bekymrer sig om ting, der ikke er nødvendige, bliver overbeskyttende m.m. Omvendt kan man også opleve ubalance og have for lidt af jordelementet, så man mangler jordforbindelse.


Læs mere i YIN YOGA bogen

Få flere yin yoga programmer, samt billeder og udførlige beskrivelser af 44 yogastillinger i min nye bog Yin Yoga – Mød dig selv i stilheden.

Køb bogen her


Grounding – Yin yoga program for mave/milt

Denne sekvens (fra min bog YIN YOGA – Mød dig selv i stilheden ) har fokus på stillinger, der giver grounding og stabilitet. Især god til de dage, der er tankemylder og for meget uro i systemet.

Stillingerne hjælper dig med at afgrænse kroppen, så du styrker kontakten til dig selv, vender blikket indad og så er der fokus på mave- og milt-energibanerne, der er forbundet med jordelementet, som er med til at centrere energien ned i kroppen.

Programmet tager ca. 40-45 min at lave.

  • Start med lidt bevægelse i Katten & Koen

  • Løft op i Hundestrækket og bevæg evt. benene, bliv her 1-3 min.

  • Gå hænderne tilbage mod fødderne og stå i Kludedukken 1-2 min.

  • Kom herefter ned at ligge i Barnet 2-3 min., herefter på maven

  • Læg dig i Kattens hale, 3-5 min. til hver side, hvil på maven

  • Løft op i Sfinksen eller Sælen 3-5 min., hvil på maven

  • Kom op at sidde i Larven, evt. med pude under maven, 3-5 min.

  • Læg dig på ryggen og løft op i Broen, 3-5 min.

  • Afslut med Hvilestillingen eller evt. Krokodillen i 5-10 min.

Find udførlige beskrivelser af alle yin yoga øvelserne i min bog Yin Yoga – Mød dig selv i stilheden

yin yoga prgram for jord element og mave milt meridianer

Interesseret i at lære mere om yin yoga?

Så er du velkommen i min online medlemsklub ROvolutionen, hvor du finder masser af yin yoga videoer, eller hvis du ønsker at dykke endnu dybere så er min YIN YOGA UDDANNELSE måske noget for dig.

♡ Anne


OM ANNE GONCALVES

Anne er yogalærer, uddannelsesleder og forfatter til to bøger; Yoga mod stress og Yin yoga – Mød dig selv i stilheden. Oprindelig er hun uddannet grafisk designer og levede et hektisk liv i London indtil kroppen sagde stop. Et stressknæk blev grunden til, at hun lagde sit liv om. I dag underviser hun primært yin yoga, og deler redskaber fra yogaens verden til at finde indre RO.

Følg Anne her:

INSTAGRAM · YOUTUBE · FACEBOOK


 
 
Anne GoncalvesKommentar