Yogaudstyr til din yin yoga praksis

Der findes en masse yogaudstyr på markedet og det kan være noget af en jungle, at finde rundt i og beslutte sig for, hvad man skal købe. Nogle ting er nice-to-have, andre er need-to-have og kan virkelig være med til, at hjælpe dig i din yin yogapraksis.

I det hele taget kan det betale sig at være kreativ i sin yoga praksis og bruge yogaudstyr til hjælp. I yin yoga handler det om at finde balancen mellem aktivitet (et ‘stræk’, eller en kompression i et givent område af kroppen) og afspænding (støtte op om andre dele af kroppen, så man ikke spænder op)

I denne artikel har jeg samlet nogle af mine favoritter fra GOYOGI {affiliate}, som jeg især er glad for at bruge. Du kan også sagtens bruge sofapuder, hynder, tørklæder eller bøger, men der er også noget skønt i at have noget smukt yogaudstyr i god kvalitet dedikeret til din yin yoga praksis.

Hvad er yin yoga – læs mere her

Yogamåtte til din yin yoga praksis

Der findes et hav af yogamåtter på markedet og det er både en smagssag, hvad man synes om, og så skal man også tage hensyn til hvilken type yoga man laver, og selvfølgelig også prisleje.

Når du laver yin er det godt at overveje en tyk yogamåtte, som giver dig et blødt underlag.

Når du køber yogamåtte til din yin yoga praksis, så overvej følgende:

  • Tykkelse: Yogamåtter findes i forskellige tykkelser, typisk fra 1,5mm til 6mm. Hvis du bruger din måtte primært til yin eller restorativ yoga, så vælg en af de tykkere – og dermed blødere måtter.

  • Tekstur: Nogle måtter har mere tekstur i overfladen end andre, det kan være med til at give et bedre greb, hvis du fx får svedige hænder og fødder. Omvendt kan det føles hårdt med en ru overflade, hvis du ligger meget ned og mest bruger den til restorativ eller yin yoga.

Jeg anbefaler denne tykke yogamåtte i kork fra GOYOGI. Den er ekstra tyk – 5 mm – og har en blød og varm overflade. Perfekt til at ligge på i længere tid… Kork er desuden allergivenligt og et 100% naturligt og genanvendeligt materiale.

Yoga bolsters og puder

Yoga bolsters og puder er næsten uundværlige i enhver yogapraksis – især i yin yoga.

Jeg bruger ofte den runde, aflange yoga bolster (også kaldet yogapølle) i mange yin øvelser, fx i en foroverbøjning som i stillingen Larven, til at støtte under knæene for en lidt mere restorativ version af stillingen (eller hvis du har stramme haser) – og jeg er også rigtig glad for at bruge en yoga bolster som støtte under brystet i yin yoga øvelsen Sfinksen – især god, hvis du har spændinger i skuldrene.

En rund, aflang yoga bolster er også god at bruge til at støtte under ryggen i en liggende bagoverbøjning – og ikke mindst er den nærmeste uundværlig for de fleste, som støtte under knæene i savasana.

Der findes også bolsters i andre former og størrelser og jeg er især glad for denne rektangulære og lidt flade yogapude fra GOYOGI. Den er virkelig alsidig og en god til at støtte op om kroppen, som fx i denne yin yoga øvelse Halv Snørebånd.

Sustain Cork Yoga mat og Calm rectangular pude fra GOYOGI

Puder til meditation

Jeg har først for nyligt fået en meditationspude – en såkaldt Zabuton – og er rigtig glad for den. Jeg har længe brugt en stor hynde til at sidde på, men jeg elsker at skabe et helt særligt meditations space med min Zabuton og meditationspude.

En zabuton er en stor pude, du kan bruge på gulvet under din meditationspude. Zabutonen giver støtte til dine ben, knæ og ankler, så du kan sidde mere behageligt og dermed også længere i din meditation. 

Ovenpå Zabutonen har jeg en mindre meditationspude, en lidt flad halvmåneformet pude. Halvmåneformen giver dig en god stabilitet samtidigt med at du har plads til at trække dine fødder helt ind til kroppen.

Du kan også vælge en højere meditationspude, hvis du har brug for at få hofterne løftet mere op. Det er både en smagssag og kommer også an på, hvor åben du er i hofterne.

Zabuton og halvmåneformet meditationspude i farven rosa fra GOYOGI

Blokke & bolde

Blokke er rigtig gode at bruge til at støtte op om kroppen. Fx under benene eller under en yoga bolster, hvis du laver en understøttet bagoverbøjning. Jeg er især glad for denne yoga blok i kork i str XL – som gør den ekstra god og anvendelig til brug under en yoga bolster.

Massagebolde – såkaldte Trigger Point bolde – er også virkelig gode at bruge til MFR – Myofascial Release massage. Det er nemt at kombinere med yin yoga, da du jo har god tid i en yin yoga øvelse, som oftest holdes i 3-5 minutter. Her kan du kombinere med bolde placeret på udvalgte steder, der masserer og løsner op i bindevævet.

Bælte

Det kan være en stor hjælp at bruge bælter i yoga stillinger – fx i en stilling som Kattens hale (Cat pulling its tail) hvor du kan sno bæltet om din ankel, hvis du ikke kan få fat med hånden. Du kan også spænde bæltet om fx benene i en række stillinger, hvor det kan hjælpe dig med at holde strækket i stillingen uden af spænde op andre steder.

Øjenpude

En øjenpude er en virkelig dejlig ‘nice-to-have’ tilføjelse til en yogapraksis eller til når du laver yoga nidra og afspænding. Læg den over øjnene, eller hvis du ikke bryder dig om, at have øjnene helt dækket til, så læg den over panden. Det kan iøvrigt også være en god hjælp, hvis du har hovedpine eller migræne. Mange øjenpuder fås også med lavendel, så du kan få glæde af den afstressende duft samtidig med.

Hvor kan du købe yogaudstyr

Goyogi.dk har et stort udvalg af virkelig lækkert yoga udstyr i høj kvalitet [Affiliatelink]

❤ Anne

Interesseret i at lære mere om yin yoga?

Så er du velkommen på YIN IMMERSION, et 1-dages grundkursus i yin yoga eller YIN YOGA UDDANNELSEN, 250+ timers fordybelse og uddannelse i sansebaseret yin yoga.