Derfor virker nytårsforsætter ikke

1. januar. Vi befinder os i den dybeste yin fase på året. Naturen indbyder til ro, hvile og tilbagetrækning. Men mange prøver at kæmpe mod naturen og skabe nye vaner i en tid, som i virkeligheden indbyder til det stik modsatte.

1. januar er bare en fiktiv dato i vores moderne kalender. Ja, selve datoen 1.1. lokker med nye løfter. Men vores kroppe er et mikrokosmos af Universet og naturen. Jeg tror, det er derfor så mange mislykkes med deres nytårsforsætter – det er nærmest naturstridigt at starte en ny fitnessrutine eller gå på juicekur på denne tid af året.

Vinter – den dybeste yin

Vi er lige midt i vinterens dybe hule, i kulden og mørket. Manifestationen af YIN. I naturens cyklus er det en tid, der inviterer til at trække opmærksomheden indad, skabe tid til refleksion, til at hvile og ikke mindst til at nære dig selv.

Yin symboliserer mørket, kulden, sammentrækning, det passive, det feminine, månen. På samme måde som yin yoga er kendetegnet ved at være en langsom, indadvendt og meditativ praksis.

Samtidigt er denne dybeste yin fase på året, i Vand-elementet, også der, hvor vi kan plante frø. Og når varmen vender tilbage og jorden tør op, så vil de frø, du har plantet i dit indre, begynde at spire.

Hvis du tillader dig selv at trække dig tilbage, give dig selv pauser, nære dig selv, og skaber plads til refleksion og til at mærke godt efter, så kan du bruge denne dyrebare tid – ikke til at halse afsted mod nye mål – men til at mærke og sanse, til du ved, dybt i dit hjerte, hvad dine inderste drømme er.

Brug yin energien til at lave nytårsforsætter – på en anderledes måde 

Min invitation til dig er at komme med på en lidt anderledes måde at lave nytårsforsætter på. Skab dit liv med Qi magi er et nyt fordybelsestema, der starter i min online medlemsklub ROvolutionen d. 5. januar (og som du kan tilgå til enhver tid i medlemsklubben). Vi begynder med at hvile, med en restorativ praksis. Og der vil være guidede meditationer og sanselig yin yoga. Nærende praksisser, der støtter dig i at plante frø.

Er du ikke allerede medlem kan du komme med her: www.rovolutionen.dk  

♡ Anne

Anne GoncalvesKommentar