Fordelen ved at gå med skyklapper

Føler du dig også konstant bombarderet og overvældet af al den nye information og indtryk, der møder dig hver dag? De fleste af os kender det. Vi er konstant ‘på’. På email, på Facebook, på telefonen, på nettet… Og det er overvældende og udmattende.

Vælg, hvad du lukker ind

Vidste du, at der idag produceres lige så meget information på to dage, som der gjorde fra menneskets begyndelse og frem til 2003! Så hvis du synes, der er meget at tage stilling til, så er det altså ikke dig, der er ved at blive ‘sart’ og ikke kan følge med.

Vores hjerner bliver overvældet af al den nye information, der vælter ud i verden hver dag – det er den slet ikke skabt til. Men mange af os tror, at der må være noget galt med os, hvis vi ikke kan følge med, for det er jo bare normen nu om dage…eller hvad?

Fordi tempoet er skruet så højt op kan hjernen ikke følge med… og vi bliver stressede, vi bliver glemsomme, får koncentrationsbesvær, mister overskud og energi. Derfor er det vigtigt, at du omhyggeligt vælger hvor meget og hvad du lukker ind.

skyklapper-blog.jpg

Værn om dig selv

Du er nød til, at passe godt på dig selv og det starter med bevidst at vælge, hvad du lukker ind. Jeg er fx meget bevidst om, hvornår jeg skal se nyheder, være på sociale medier osv. Og i mange perioder vælger jeg det helt fra.

I visse perioder vælger jeg, at tage skyklapper på! De er faktisk ret essentielle for, at jeg bliver i balance og ikke stresser over alle de indtryk, jeg bliver bombarderet med hver dag.

I de seneste år har jeg finjusteret min evne til at bevare ro og balance i mit liv. Det er noget af det vigtigste for mig. Og det kræver, at jeg med omhu vælger både mine omgivelser, men også hvad jeg ønsker, at se og høre.

Sådan undgår du ‘information overload’

Tag skyklapper på: Hvor meget eller hvor lidt du skal gå med skyklapper, afhænger af mange ting. Måske er du særlig sensitiv eller stresset og har brug for at værne ekstra meget om din energi. Måske er du fuld af overskud og energi og kan sagtens rumme masser af ny information hver dag.

Mærk efter og spørg dig selv: Føles det opløftende – eller føles det drænende?

Så snart det føles drænende eller overvældende, at se nyheder eller være på Facebook, så SLUK!

Drop multi-tasking: ‘Information overload’ kan også få dig til at gå helt i stå. Du har måske en laaaang to-do liste, du prøver at multi-taske, men går i stå og kommer ingen vegne. Derfor: Undgå multi-tasking, det gør dig bare langsommere og mindre effektiv. Fokusér på én ting ad gangen, eller som jeg også kalder det: ‘monotasking’.

Tjek kun emails/Facebook mm. på bestemte tidspunkter: En god vane – især når du er presset – er kun at tjekke din mail få gange om dagen. Fx kl. 9, kl. 12 og kl. 15. På den måde undgår du 'email stress' hvor du bliver forstyrret af et lille ‘bling’ fra indboksen, når der tikker en ny mail ind 50 gange om dagen. Husk, DU bestemmer selv, hvornår du vil bruge opmærksomheden på mails.

Pas på dig ❤ Kh Anne

Ønsker du mere ro og nærvær i dit liv? Gør som over 3000 andreSkriv dig op til mine inspirationsmails og få min guide til indre ro, inkl. en 15 min. meditations lydfil og yogaøvelser.