Vend dine negative følelser og tanker

Ok – så det kan godt virke lidt håbløst lige nu, når du kigger ud af vinduet og ser regnen sile ned. Grå, trist, uden udsigt til sommer, sol og varme. Måske har du det på samme måde inden i dig?

Tro mig, jeg kender det. På sådanne dage tillader jeg mig selv at dykke ned i de triste følelser – men kun for en kort stund. For jeg ved også, at selvom jeg ikke er herre over vejret, så er jeg selv herre over, om jeg mærker gråvejr eller solskinsvejr inden i mig.

anne-goncalves-yoga-stress.jpg

Sådan blæser du selv skyerne væk fra din himmel

En af mine største inspirationskilder er den buddhistiske munk og lærer Thich Nhat Hanh, som bl.a. taler om hvordan vi kan transformere negative følelser ved at acceptere dem og lukke dem ind i vores liv.

Når noget er ubehageligt, skubber vi det ofte væk, begraver det eller vælger bare at kigge væk og forkusere på noget andet. Problemet med denne taktik er bare, at de negative følelser ofte popper op igen.

Det er ligesom at sætte plaster på et sår, du ikke har renset. I længden gør det nas.

Mød dine negative følelser med kærlighed

Når du møder dine negative følelser med accept og kærlighed, vil du opleve, at de hurtigere går væk. Istedet for at prøve at ignorere eller gemme dem, så prøv denne tilgang:

  • Når du oplever negative tanker, så anerkend dem og tillad dem, at være der.
  • Sæt ord på hvad der sker i dig – er du såret, bekymret, bange, ked af det...?
  • Mærk hvordan det føles i din krop. Snører din hals sig sammen, presser tårerne sig på...?
  • Istedet for at skubbe det væk, så tag det hele ind i dit hjerte. Giv det noget kærlighed og sig til følelsen, at det er ok, at den er der. Den er også en del af dig.
  • Tag nogle dybe vejrtrækninger og bliv ved med at øse kærlighed og accept på følelsen.

Hele denne process behøver kun at tage et par minutter, men den vil gøre en kæmpe forskel i hvordan du tackler negative og stressende følelser i dit liv.

Du skal ikke dvæle ved dine negative følelser i dagevis, men det er heller ikke godt at pakke dem væk. Så hellere få dem ud i lyset. Mød dine negative og stressende følelser med kærlighed og accept og så vil du opdage, at de ikke varer så længe.
 

Slip din stress med de bedste redskaber fra yogaens verden

Vil du have hjælp til at slippe negative tanker, og blive fri for stress? Så er der masser af hjælp at hente i min bog Yoga mod stress, hvor du udover beroligende yoga- og åndedrætsøvelser også får mindfulness tips, der hjælper dig til at bevare ro i hverdagen. Læs mere om bogen lige her.

Pas på dig ❤ Kh Anne