Ayurveda Abhyanga massage

Noget af det mest beroligende og selvkærlige, du kan give dig selv, er en Ayurvedisk Abhyanga massage, hvor du masserer hele kroppen ind i varm olie.

Ayurveda er verdens ældste holistiske sundhedssystem, der hjælper dig med at holde krop og sind sundt og forebygge sygdom. ‘Ayur’ betyder liv, og ‘Veda’ betyder viden = Livets videnskab.

Olie bruges meget i Ayurveda. På Sanskrit hedder olie ‘Sneha’, som også kan oversættes til kærlighed. Så jeg tænker på det, som ren kærlighed at smøre min krop ind i olie.

Fordele ved Ayurvedisk Abhyanga massage:

Abhyanga massage styrker ikke kun din hud, så den ikke bliver tør, det booster også dit immunforsvar og virker meget afstressende. Den varme olie beroliger hele nervesystemet, da den nærer de yderste nervegrene, som findes i underhuden.

Herudover kan Abhyanga være med til at forbedre din søvn, hjælpe kroppens cirkulation, og i det hele taget nære hele din krop, sind og sjæl.

ayurveda-abhyanga-massage-hvad-er.jpg

Sådan laver du Ayurvedisk Abhyanga massage:

  • Opvarm koldpresset økologisk sesamolie, for eksempel i et vandbad, eller sæt olien på en varm radiator. Jeg plejer at hælde en smule olie i en lille beholder, som jeg putter i en kop med varmt vand.

  • Sørg for at stå på en håndklæde, så du ikke glider. Brug evt. et gammel håndklæde, som du ikke har noget imod at der kommer lidt olie på.

  • Smør hele kroppen ind i den varme olie (fra top til tå), også gerne ansigt og hovedbund. Brug lange, faste strøg og cirkelbevægelser omkring leddene. Lad gerne olien sidde et par minutter.

  • Tag derefter et kort bad, hvor du skyller den overskydende olie af. Undgå at bruge for meget sæbe, så du ikke vasker al den nærende olie af.

  • Lav oliemassagen om morgenen, eller lige før sengetid, eller når du føler dig stresset og urolig.

  • Tilsæt evt. nogle dråber æteriske olier, som jasmin eller lavendel, der virker beroligende.

Hvis du ikke synes, du har tid til at gøre det hver morgen, så prøv det i weekenden.

Om Shanti ♡ Anne

Anne GoncalvesKommentar