Namasté – Jeg ærer lyset i dig

Jeg kan huske i starten, da jeg gik til yoga, at det føltes lidt fremmed og mærkeligt at sidde her – så langt fra Indien – og 'snakke' sanskrit! Men det er en utrolig smuk gestus og idag bruger jeg altid denne hilsen i mine yogatimer.

Du har måske hørt ordet Namasté, når du har været til en yogatime, men hvad betyder det egentlig?

Namasté er en traditionel hilsen brugt i Indien. For det meste siges det, samtidigt med at man samler hænderne foran brystet og bukker hovedet en smule. Man kan også nøjes med at samle hænderne foran brystet, uden at sige Namasté, da det har samme betydning.

Betydningen af Namasté

Ordet er en kombination af sanskrit ordene: namah (at bukke) og as (jeg) te (dig). Så helt ordret betyder Namasté ' jeg bukker mig for dig'. Men det vigtigste er den symbolske betydning – ånden i hilsenen – som kan beskrives som 'Jeg ærer det guddommelige i dig' eller 'Jeg ærer lyset i dig'.

På den måde bruges Namasté ofte i starten og/eller slutningen af en yogatime, når lærer og elever bukker mod hinanden som for at sige 'Jeg hilser lyset i dig' og som en form for anerkendelse og tegn på taknemmelighed og respekt overfor hinanden og over det man har delt.

Vil du have tips og gode råd til, hvordan du får en nydelsesfuld, stressfri hverdag, med bl.a. yoga og meditation, så skriv dig op til mit nyhedsbrev.

Namasté ❤ Anne