Min bekendelse: Jeg er multi-passioneret

Jeg har noget, jeg gerne vil ud med. Jeg har danset omkring den vame grød i meget lang tid, men nu er jeg endelig kommet til den konklusion, at det er nemmere bare at sige tingene som de er – istedet for at skjule sider af mig i et forsøg på at passe ind i en bestemt boks.

Jeg er multi-passioneret.

Bum. Så er jeg sprunget ud!

Hvad betyder det at være multi-passioneret?

Jo, ser du, jeg har altid interesseret mig for en hulens masse forskellige ting. Jeg er mega nysgerrig og elsker at rejse, opleve, udforske, lære nyt. Min nysgerrighed har bragt mig vidt omkring – fra Assens til Australien – fra Vejle til Venezuela. Jeg har boet i Firenze, Milano og London.

Jeg har altid været kreativ og er ikke bange for at kaste mig ud i nyt ­– derfor har jeg også taget rigtig mange kurser og uddannelser. Jeg har bl.a. gået på kunstskole, taget en handelsuddannelse, studeret grafisk design, uddannet mig til lifecoach, yogalærer og stresscoach. Hvis jeg havde tid ville jeg også gerne have været arkitekt, kunsthistoriker og psykoterapeut. Hey, hvem ved, jeg har stadig mange år foran mig!

Alt det jeg har lært, har været med til at forme mig til den person, jeg er idag

Forvirret? Næ, ikke mig. Jeg har aldrig fortrudt noget af alt det, jeg har lavet – heller ikke min handelsuddannelse, eller de par år jeg stod i butik, selvom hele sælger faget ret hurtigt viste sig ikke at være mig.

Alt det jeg har lært, har været med til at forme mig til den person, jeg er idag.

De sidste 6 år har jeg været selvstændig. Et liv som har vist sig at være helt perfekt til mig. Jeg bestemmer selv over min tid. Jeg har masser af frihed og på samme tid 'arbejder' jeg jo i virkeligheden altid – suger til mig af inspiration overalt og får hele tiden nye idéer, som jeg kan bruge i min virksomhed.

Skal man virkelig finde en niche?

Som selvstændig er der mange ting man skal tænke på. Bla. hvordan man markedsfører sig. Jeg har brugt rigtig meget krudt på i det sidste års tid at sætte mig ind i alle disse ting... Og på alle de kurser og workshops jeg har været på, har jeg fået tudet ørerne fulde af én ting:

Find din niche!

For hvis man har en niche og kommunikerer klart ud, hvem man henvender sig til – så bliver potentielle kunder heller ikke forvirrede, men kan nemt zoome ind på dig og vide præcis hvad du kan hjælpe dem med. Og det lyder jo heller ikke så tosset endda!

Men mange af os rummer bare så meget mere. Hvad nu hvis man ikke kan vælge kun én ting?!

Og det leder mig videre til min fulde 'tilståelse':

Jeg er grafisk designer. Og i min grafiske virksomhed har jeg faktisk holdt mig til en niche – jeg designer hovedsageligt bogomslag. Det er kommet helt naturligt, jeg elsker bøger og var så heldig, at mit første job efter designskolen var på et forlag i London.

Udover det kreative er en anden stor passion yoga, som jeg også underviser i. Det har også været et helt naturligt skridt for mig, efter selv at have dyrket yoga i over 10 år, fik jeg lyst til at undervise og være med til formidle alt det fantastiske ved yoga videre til andre...

For nogle år siden oplevede jeg alvorlig stress. Det inspirerede mig til at uddanne mig til stresscoach, fordi jeg gerne vil hjælpe andre med at håndtere stress, så de ikke skulle opleve det samme som mig.

Skal man helst passe ind i en bestemt kasse?

Jeg er glad og taknemmelig for alt det jeg har oplevet, uddannet mig i og arbejdet med. Men jeg har også været bange for hvad mine kunder (nye som gamle) ville tænke om mig hvis jeg sprang ud og fortalte om alt det jeg laver.

For kan man godt det? Eller skal man helst passe ind i en bestemt boks? Jeg har været bange for om mine kunder tænker, at jeg ikke god nok til at hjælpe dem, når jeg spreder mig over så meget.

Jeg har prøvet at undertrykke sider af mig selv, men...

Når man prøver at undertrykke sider af sig selv for at passe ind i en kasse – så ender det med at gøre ondt helt ind i sjælen.

Det resulterer måske i lidt ubehag i starten, men efterhånden som man har gået et stykke tid og hakket flere og flere kanter af sig selv, begynder det at gøre rigtig ondt. Det kan stresse én på så dybt et plan, at man langsomt, men sikkert, nedbryder sig selv indefra.

Så det vil jeg stoppe. Nu.

"The truth will set you free" var der engang en klog mand der sagde. Og for søren hvor havde han ret! Det føles rigtig godt at få det sagt.

Så hvad laver jeg egentlig?

Jeg laver grafisk design. Og jeg underviser i yoga, meditation og stresshåndtering.

Jeg elsker at kunne lave forskellige ting, det inspirerer mig og holder mig på tæerne. Jeg kommer aldrig ind i en kedelig rutine eller falder i 'hak'. Jeg fornyer mig hele tiden og henter inspiration i de forskellige ting jeg arbejder med, som jeg kan bruge i de andre områder jeg arbejder med.

Jeg er i kontinuerlig udvikling og ved endnu ikke hvor jeg ender. Jeg ved, at jeg favner bredt og har hjerte og sjæl med i alt hvad jeg laver. En dag kan det være, at det hele går op i en højere enhed og jeg ikke behøver at skelne mellem mine to virksomheder.

Men nu har jeg endelig taget et skridt nærmere mit 'hele' jeg.

Som multi-passioneret.

Genkender du noget i det jeg har skrevet og føler du dig måske også som en multi-passioneret, der ikke passer ind i en kasse, så vil jeg elske at høre fra dig. Enten ved at du kommenterer på bloggen her, eller du er velkommen til at sende mig en email her.