Note to self: Husk pauserne – og tomaten!

De sidste par dage har jeg siddet og arbejdet på min hjemmeside, den får lige et lille ansigtsløft. Jeg elsker at være kreativ, at være ved at sprudle over med idéer og følelsen af at være ‘i flow’.

Men.

Når jeg bliver så totalt og aldeles opslugt af noget, har jeg en tendens til at glemme at holde pauser. Jeg glemmer endda nogle gange at spise og gå på toilettet!

Det er ikke smart. Og jeg ved det!

Idag tog jeg mig selv i at lade det lille stress monster komme frem. Og jeg vidste, at jeg måtte gøre noget. Pronto! Jeg kunne næsten ikke hive mig selv væk fra computeren, men til sidst lykkedes det at komme ud og gå en tur ved vandet, ud i naturen, få noget frisk luft og sollys.

Og lynhurtigt begyndte jeg at mærke skuldrene slappe af, knuden i mit bryst forsvandt, og jeg tog nogle lange dybe vejrtrækninger og kiggede ud over havet. Tilbage i balance igen.

Glemmer du også nogle gange at holde pauser?

Hiv op i dig selv og kom VÆK fra det der stresser dig, eller det du føler du sidder fast i. Ud og gå en tur, få noget frisk luft, besøg et sted du ikke har været før...

Hvis du skal have noget arbejde lavet, men bliver ved med at blive lokket af facebook, at surfe på nettet eller andre overspringshandlinger – så hold en pause! Overspringshandlinger sker fordi vi har brug for pauser. Du bliver ikke mere effektiv af at blive siddende foran computeren og stirre på den. Hold en pause istedet og giv dig selv lov til at koble af...

Og har du holdt pauser og har bare svært ved at koncentrere dig – så gå tilbage til tomaten!

The Pomodoro technique – et effektiv redskab til at styre din tid

Tomaten, som jeg kalder det – eller the Pomodoro technique, er et nemt lille redskab til at styrke din koncentration og blive mere effektiv. Idéen går ud på at du sætter et stopur (eller Pomodoro app’en som du kan downloade til din computer) til 25 min. hvor du arbejder koncentreret. Efter de 25 min. holder du 5 min. pause. Og så går du igang med 25 min. mere...

For mig virker det helt perfekt. Jeg sætter mig små mål, det er nemt at overskue. Og som bonus bliver jeg mindet om, når det er tid til en pause. Pauserne bruger jeg på at lave nogle strækøvelser eller gå ud på altanen og fange solstråler.

Det er stressfri livsstil så det batter!

Vil du have tips og gode råd til, hvordan du får en nydelsesfuld, stressfri hverdag, med bl.a. yoga og meditation, så skriv dig op til mit nyhedsbrev.

Namasté ❤ Anne